Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 120 g leite
- 35 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 2 ovos
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1049.4 kJ / 250.8 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 259.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de vinho tinto e cogumelos
35min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4 godz. 30 min
Pães de leite
1h 35min
Pão doce
3h 10 min.
Pão de iogurte
1h 20min
Pãezinhos macios de leite
1h 45min
Quadrados de maçã
1h
Brioche de abóbora
2h
Broa de centeio
3 Std.
Pão rápido
1h
Pão alentejano
3h 20min
Piza carbonara
1h