Tortitas sin gluten

Tortitas sin gluten

4.8 60 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 40 min
12 unidades

Składniki

  • 50 g de mantequilla en trozos (y algo más para la sartén)
  • 300 g de leche
  • 2 huevos
  • 30 g de azúcar
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • 150 g de harina de arroz casera o certificada sin gluten
  • 30 g de almendra molida casera
  • 50 g de harina de maíz certificada sin gluten
  • 1 cucharada de levadura química en polvo (consultar lista FACE)
  • ½ cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 146 kcal / 610 kJ
Białko 3.96 g
Tłuszcz 6.95 g
Węglowodany 16.88 g
Błonnik 0.72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...