Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 150 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65
- 50 g amido de milho
- 250 g manteiga
- 3 gemas de ovo
Recheio
- 80 g açúcar
- 20 g amido de milho
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 120 g manteiga
- 200 g natas
- Amêndoa c/ pele q.b. p/ decorar
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ decorar
- Sementes de girassol q.b. q.b p/ decorar
- Sementes de abóbora q.b. p/ decorar
- Avelã torrada s/ pele q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3036.4 kJ / 725.7 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pickles de cenoura espiralizada - TM5
Brak ocen
Concentrado de café
12 Std.
Pássaros de sêmola
40 dk
Patê de fígado
25 Min
Pisco sour de ananás
10 Min
Tarteletes de chocolate branco e framboesas
2 Std. 30 Min
Pudim de queijo de São Jorge
1 Std. 25 Min
Gaspacho
1 Std. 15 Min
Zabaione
15 Min
Flan
5 Std. 30 Min
Minestrone
45 Min
Foie gras - Figado de pato
20 Std. 35 Min