Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa da pizza
- 30 g azeite extravirgem
- 220 g água à temperatura ambiente
-
1
c. chá de açúcar
lub 1 c. chá de malte em pó -
20
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 2 c. chá de fermento biológico seco (8 g) - 400 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 1 c. chá de sal
Cobertura Margherita
- 200 g queijo mozzarella, cortado em pedaços
- 250 g tomate pelado em pedaços, enlatado
- 2 - 3 pitadas de sal, a gosto
- 1 c. sopa de azeite extravirgem
- 10 - 15 folhas de manjericão fresco, rasgadas em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Risoto de alcachofra com presunto Parma
30min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1 Std.
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Soufflé de queijo canastra
Brak ocen
Cappuccino
10 Min
Cheesecake (assado)
7 Std. 20 Min
Ketchup de tomate
1h 15 min
Bolo de carne
1h 20min
Tiramisù
5 Std. 20 Min
Flan
5sa 30 dk
Muffins com gotas de chocolate
1 Std.
Piza Margarita
2 Std. 10 Min