鳳尾蝦蒸餃

鳳尾蝦蒸餃

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
15 個

Składniki

蒸餃皮
  • 澄粉 (無筋麵粉)
    100 克
  • 太白粉
    50 克
  • 熱水 (約90-95°C)
    200 克
內餡
  • 紅鯛魚片 切塊
    100 克
  • 花枝 切塊
    40 克
  • 切碎
    5 克
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 香油
    1 茶匙
  • 洋蔥 切小塊
    20 克
  • 少許,抹油用
  • 生草蝦 去蝦頭、殼和腸泥,保留蝦尾
    15 隻
  • (蒸煮用)
    500 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 個

Białko 2.5 g
Kalorie 234.8 kJ / 56.2 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 0.1 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...