Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 325 g abóbora cortada em cubos
- 300 g açúcar
- 4 ovos
- 150 g óleo
- 280 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 120 g amido de milho
- 1 c. sopa de fermento p/ bolos
- 2 c. sopa de cacau em pó
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de gengibre em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2256.3 kJ / 539.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 169.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolo manga-laranja
50 min
Bolo de maçã
50 min
Bolo de tangerina
50 min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo de iogurte e limão
1u. 10min
Bolo de banana e noz
50 min
Bolo de leite condensado e ananás
1h
Bolo de laranja
50 min
Bolo rápido
50 min
Tarte de abóbora
1h 35min