Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g açúcar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 3 gotas de sumo de limão
- 8 gemas de ovo
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g chocolate p/ culinária (85% cacau) partido em pedaços
- 55 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
- Raspas de chocolate q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1785.5 kJ / 426.8 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 56.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate riscado
1h
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Mousse de café e leite condensado
4 Std.
Cheesecake de leite condensado e groselha
3 Std.
Mousse de chocolate
20 min
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Bolo de noz
45min
Cheesecake de chocolate e café
3 godz. 15 min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Bolo quente de brigadeiro
25 Min
Tarte de banana e caramelo
1h
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1u. 30min