Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 80 g chocolate p/ culinária 53% cacau
- 200 g açúcar
- 120 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 pitada de sal
- 1 ovo
- 120 g leite
- 60 g óleo
- ½ vagem de baunilha, só as sementes (opcjonalnie)
- 120 g água
Molho
- 100 g natas
- 120 g chocolate p/ culinária 53% cacau, partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1594.2 kJ / 381 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 220.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 min
Bolo de coco sem farinha
35 min
Mousse de chocolate com laranja
40 min
Bolo de chocolate sem farinha
40 min
Quiche de curgete
1h 5min
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo de chocolate e coco
40 min
Tarte de cebola e azeitona
50 min
Bolo de mousse de chocolate
30min
Bolo fudge de chocolate
40 min
Bolo quente de brigadeiro
25 Min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1u. 30min