Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bolacha torrada
- 95 g manteiga cortada em pedaços
- 250 g água
- 85 g gelatina em pó de ananás
- 370 g leite condensado
- 150 g polpa de maracujá (10 unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 972.2 kJ / 232.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 146.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45 min
Jesuítas
20 min
Tarte de maracujá
4 Std.
Trifle de choux com frutos vermelhos
1 Std. 20 Min
Fondant de caramelo
30 min
Cheesecake de limão
6 godz. 30 min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15 min
Tarte de coco e doce de leite
30 min
Tarte banoffee com espuma de banana
15min
Tarte de banana e caramelo
1 godz.
Aletria de cortar à faca
35 min
Tarte de limão e merengue
30 min