Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 230 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 yema de huevo
- 30 g de azúcar
- 220 g de harina de fuerza
- 200 g de harina
- 1 cucharadita de sal
Formado y horneado
- 2 - 3 cucharadas de azúcar
- 1 - 2 cucharadas de canela molida
- 10 cucharaditas de mantequilla (y un poco más para engrasar)
- 1 clara de huevo
- 4 cucharadas colmadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1253 kJ / 300 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Panecillos tiernos para desayuno
2 Std. 20 Min
Muffins con arándanos, frambuesas y crema de yogur
45 Min
Red velvet cookies
2 Std. 45 Min
Cinnamon rolls
2 Std. 10 Min
Caracolas de canela
2 Std.
Bollitos de cardamomo y canela
1 Std. 40 Min
Glaseado blanco
5 Min
Red velvet cupcakes
1 Std.
Bretzel
1 Std. 15 Min
Galletas de jengibre (gingerbread)
1 Std. 15 Min
Cinnamon rolls de calabaza
2 Std. 15 Min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 Min