Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren

Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren

4.3 99 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Boden
  • Vollkorn-Butterkekse (z.B. Leibniz), halbiert
    150 g
  • Butter weich, in kleinen Stücken
    60 g
Füllung und Fertigstellung
  • Ricotta aus Kuhmilch
    250 g
  • Sahne
    100 g
    100 g Frischkäse
  • Eier
    3
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Erdbeerkonfitüre
    70 g
  • Erdbeeren, frisch in Scheiben (ca. 5 mm)
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1363 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...