Urządzenia i Akcesoria
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
14 Stücke
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten20 g
-
Mandeln60 g
-
weiße Schokolade in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl40 g
-
Magerquark500 g
-
Ricotta500 g
-
Eier (Kl. M)6
-
Heidelbeeren verlesen250 g
-
Himbeeren verlesen250 g
-
Puderzucker2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
1039 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Erdbeer-Limetten-Tarte
5 Std.
Mandelkuchen
1 Std. 20 Min
Erdbeer-Blaubeer-Tarte
3 Std.
Käsekuchen mit Beeren
2 Std. 50 Min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 Std. 30 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 Std. 40 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.