Urządzenia i Akcesoria
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
14 Stücke
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten20 g
-
Mandeln60 g
-
weiße Schokolade in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl40 g
-
Magerquark500 g
-
Ricotta500 g
-
Eier (Kl. M)6
-
Heidelbeeren verlesen250 g
-
Himbeeren verlesen250 g
-
Puderzucker2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
1039 kJ /
248 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Tiramisu
3 godz.
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Ricotta-Cheesecake mit Erdbeeren
2 godz. 30 min
Himbeer-Cheesecake
3 godz. 20 min
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 godz.
Blaubeerkuchen
3 godz. 30 min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 godz. 30 min
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min
Schoko-Orangen-Brownies
2 godz. 30 min
Tiramisu mit Himbeeren
2 godz. 15 min
Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
2 godz. 30 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.