Beeren-Ricotta-Käsekuchen

Beeren-Ricotta-Käsekuchen

4.3 202 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
14 Stücke

Składniki

  • Butter weich, zum Einfetten
    20 g
  • Mandeln
    60 g
  • weiße Schokolade in Stücken
    100 g
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Mehl
    40 g
  • Magerquark
    500 g
  • Ricotta
    500 g
  • Eier (Kl. M)
    6
  • Heidelbeeren verlesen
    250 g
  • Himbeeren verlesen
    250 g
  • Puderzucker
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 248 kcal / 1039 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...