Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g de almejas frescas
-
1
cucharada de sal gorda
lub 2 cucharaditas de sal - 3 - 4 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de calamares frescos limpios y en trozos
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharadita de pimentón
- ½ cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie)
- 700 g de fumet de pescado
- 1 cucharadita de sal
- 350 g de arroz de grano redondo
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 gambones crudos enteros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 822.7 mg
Alternatywne przepisy
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35 Min
Arroz mediterráneo de mariscos y chorizo
1h 5min
Paella mixta (HESTAN CUE)
40 min
Arroz caldoso para dos
1h 10 min
Paella
1h 10 min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10 min
Paella de pollo y marisco XXL
1 Std.
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1h 20min
Paella mixta rústica
1 Std.
Arroz con sepia y cigalas
1 Std.
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25 min