Rizoto s dýní a taleggiem

Rizoto s dýní a taleggiem

4.3 110 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porce

Składniki

  • 60 gramů cibule na čtvrtky
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje
  • 250 gramů dýně Hokkaidó zbavené semínek, na kostičky (1 cm)
  • 700 gramů vody
  • 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
  • 1 čajová lžička soli plus podle chuti
    1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • 100 gramů Taleggia, italského sýra (nebo čedaru), na kostičky (1 cm)
  • 30 gramů másla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 10.9 g
Kalorie 2115 kJ / 505 kcal
Tłuszcz 19.88 g
Błonnik 1.73 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...