Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli, plus extra na vymazání
- 600 gramů brambor, na čtvrtiny
- 10 gramů másla, plus extra na vymazání
- 4 čerstvé filety z lososa (120-200 gramů každý)
- 1 citrón, bio, nastrouhaná kůra a šťáva
- 1 špetka čerstvě umletého pepře, plus extra dle chuti
- 100 gramů šalotky, napůl
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 150 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- 300 gramů žampiónů, nakrájených na plátky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Restované krevety
15min
Losos v balíčku se sušenými rajčaty a kuskusem
35 min
Treska na rajčatovém lůžku
55 Min
Losos s bramborovou kaší
55 Min
Losos s pórkem a bylinkami
35 min
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 Std.
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1 godz. 5 min
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1 Std. 10 Min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40 min
Kotleta s hříbky a rýží
55 Min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40 min