Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Açúcar de especiarias
- 45 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de canela em pó
- ¼ c. chá de noz-moscada
- ¼ c. chá de gengibre seco em pó
- ¼ c. chá de cravinho em pó
- 500 g água
- 150 g abóbora Hokkaido cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
Bolo
- 6 ovos
- 280 g açúcar
- 10 g raspa de limão
- 130 g óleo de girassol, mais q.b. p/ untar
- 300 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 150 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1379.4 kJ / 329.7 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 65.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Bolo de lima com molho de morango
50 Min
Bolo de maçã
50 Min
Bolo de abacaxi e coco
1 Std.
Bolo de frutos secos
1h 20min
Chiffon de laranja quase sem açúcar
1 Std. 15 Min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.
Bolo de canela
40min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Bolo de banana e noz
50 Min
Tarte de abóbora
1h 35min