Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g frutos secos (nozes, avelãs, amêndoas, etc.)
- 100 g vinho tinto
- 90 g pão tipo papo-seco
- 150 g açúcar
- 5 ovos
- 2 c. sopa de mel
- 1 c. chá de canela em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 150 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 120 g maçã cortada em cubos pequenos
- 250 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3150 kJ / 754 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20 min
Arroz no forno com maçã ralada - TM6
50min
Pudim de pão com frutos do bosque
55min
Bolo rançoso de Pavia
1h 30min
Bolo podre
55min
Queijo de café
4 godz. 10 min
Pudim de bolo-rei
1h
Bolo de açafrão
1h
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo de azeite
50min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Bolo de maçã e noz
1h 5min