Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g água
- 1 c. chá de sal
- 500 g abóbora cortada em pedaços
-
25
g fermento de padeiro fresco esfarelado
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 40 g aguardente
- Óleo de amendoim q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ polvilhar
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 294.1 kJ / 70.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 79.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon de laranja
1ωρ. 30 λεπτ.
Sericaia
1ωρ. 30 λεπτ.
Bolos da sorte
30 λεπτ.
Fritos de laranja
1 Std. 25 Min
Avelãs crocantes com baunilha e café
72u.
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 Std. 40 Min
Doce de tomate
30 λεπτ.
Maçãs assadas recheadas
30 λεπτ.
Sonhos de abóbora
1ωρ. 10 λεπτ.
Torta de cenoura
1ωρ.
Bolo de ananás Retro na Varoma
1ωρ.
Pudim de ovos
45min