Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 4 ovos
- 1 cebola, só a casca
- 100 g açúcar
- 1 laranja (casca, só a parte laranja)
- 110 g leite
- 100 g manteiga
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 5 g fermento de padeiro seco - ½ c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de sal
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amêndoa granulada
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2106.3 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 71.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 199.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coroa do advento
1 Std. 30 Min
Bolo das 7 rosas
1 godz. 45 min
Fritos de laranja
1 godz. 25 min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Folar de erva-doce
24 Std.
Quadrados de maçã
1 godz.
Rissóis de atum
2 Std.
Bolo de abacaxi e coco
1 godz.
Doce de tomate
30 min
Bolo-rainha
1 Std. 20 Min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 godz.
Broas de erva doce
1 Std. 5 Min