Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 80 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 120 g manteiga em pedaços à temperatura ambiente
- 2 gemas de ovo
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 1 - 2 pitadas de sal
- 210 g farinha tipo 55
Recheio
- 500 g leite
- 5 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 40 g farinha tipo 55
- 10 g amido de milho
- 1 pitada de sal
- 250 g morangos cortados longitudinalmente em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiras folhadas de maçã
40min
Bolo de maçã
50 Min
Tarte de maçã
35 Min
Bolo fresco de morango
3h
Bolo fresco de morango
3h
Tarteletes de morango
1 Std. 15 Min
Tarte de primavera com morango
2h 20min
Creme pasteleiro
15min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 Std.
Bolo de iogurte e limão
1h 10 min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 Min
Bolo de laranja
50 Min