Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Cups
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), in small pieces or callets
Chocolate Mousse
- 180 g dark chocolate (70% cocoa solids), in small pieces or callets
- 20 g unsalted butter
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 3 egg whites, from medium eggs
- 200 g whipping cream
Coconut Filling
- 130 g flaked coconut
- 170 g condensed milk
- 1 mandarin, finely grated zest only, plus extra for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756 kJ / 418 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Carrot Cake
2h 30min
Red Velvet Cake
1 godz. 20 min
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Chocolate Chip Cake
1h 30min
Orange Sponge
2h
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Buttercream Icing
10min
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
3hod. 50min
Coconut cake
1 godz. 20 min
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 godz. 20 min
Coconut Cake
1 godz. 20 min
Cappuccino Cake
2h