Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones

Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones

4.6 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
8 pieces

Składniki

  • caster sugar
    35 g
  • clementines thin peelings of skin only
    2
  • self-raising flour plus extra for dusting
    250 g
  • salted butter cold, diced
    60 g
  • baking powder
    1 tsp
  • buttermilk
    120 g
  • poppy seeds
    2 Tbsp
  • egg beaten
    1
Vanilla Butter
  • salted butter soft
    150 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 349 kcal / 1459 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 33.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...