Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů brambor, vařených vcelku, oloupaných, na kousky, zchladlých
- 200 gramů máku
- 50 gramů cukru, krupice
- 180 gramů hladké mouky, plus extra na podsypání
- ½ čajové lžičky soli
- vepřové sádlo, rozehřáté, dle chuti
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1065 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7.43 g
- Węglowodany
- 37.11 g
- Tłuszcz
- 10.74 g
- Błonnik
- 6.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makový závin
1h 50 min.
Moravské koláče
3 godz.
Ořechový závin
2h 50min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2h 20min
Galetka s třešněmi
1h 25min
Salát s mangem, červenou čekankou a quinoou
1 Std.
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6 Std.
Boží milosti
30 min
Koblihy
1h 30min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Větrníky
1 Std.