Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g groundnut oil, plus extra for greasing
- 400 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp squid ink, liquid (opcjonalnie)
Topping
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 garlic cloves
- 10 large raw prawns, peeled
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 150 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 150 g fresh clams
- 170 g raw squid rings
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 573 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25 min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1sa 5 dk
Prune Jam
55 min
Fried Cheese and Tomato Pizzas
3h
Four Cheese Pizza
2h 35min
Sardine Empanada
1h 40 min
Black Spaghetti with Prawns and Parmesan Sauce
45 dk
Meat and Cheese Stuffed Cassava (Carimañolas de carne y de queso)
2 Std.
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8 Std. 40 Min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Tomato Basil Chicken Quiche
1h
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 dk