Pizza Diavola

4.8 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 portions

Składniki

Dough
  • water
    220 g
  • sugar
    1 tsp
    barley malt
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • strong white bread flour plus extra dusting
    400 g
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Topping
  • mozzarella cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • spicy salami sliced
    150 g
    pepperoni, sliced
  • extra virgin olive oil plus extra for drizzling
    20 g
  • pomodorino tomatoes halved
    250 g
    baby plum tomatoes, halved
  • fine sea salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 994.7 kcal / 4162 kJ
Białko 43.6 g
Tłuszcz 43.7 g
Węglowodany 104.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Sód 2553.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...