Urządzenia i Akcesoria
Birnenklütje
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen
Składniki
Hefeklöße:
-
Milch100 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker30 g
-
Mehl270 g
-
Ei1
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten30 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt zum Bestreuen
Birnenkompott:
-
Wasser720 g
-
Zucker30 g
-
Zimtstange1
-
Birnen klein, geschält, geviertelt650 g
-
Speisestärke20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
2073 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bunter Herbst
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lakritzeis
8 godz. 30 min
Wackelpudding mit Vanillesauce
16 godz. 35 min
Milchreis
1 godz.
Vanillepudding
25 min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Götterspeise mit Obst
6 godz.
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 godz.
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15 min
Grießpudding
15 min
Steckrübenpüree
45 min