Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeklöße:
- 100 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Zucker
- 270 g Mehl
- 1 Ei
- 30 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- Zimt zum Bestreuen
Birnenkompott:
- 720 g Wasser
- 30 g Zucker
- 1 Zimtstange
- 650 g Birnen, klein, geschält, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 495 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchreis
1 godz.
Vanillepudding
25 min
Möhreneintopf
30 min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Götterspeise mit Obst
6h
Bröselnudeln mit Backobst
40min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25 min
Gemüseeintopf für Hungrige
1sa 10 dk
Grießpudding
15 min
Hähnchenbrustfilet in Pfirsichsauce
35 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40min
Wackelpudding mit Vanillesauce
16 Std. 35 Min