![Crema chantilly Crema chantilly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5661B9CF-D29A-4A16-A633-85C4E8973807/Derivates/A5859D02-FAAA-4471-A294-81664A86AD0C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato, fatto in casa
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale -
50
g di farina tipo 00
lub 50 g di frumina
Panna montata
- 375 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 15 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.15 g
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 min
Panna montata
10 min
Profiteroles
2 Std.
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min
Bignè con crema pasticcera
3h
Éclair alla crema di limone
4h
Pan di Spagna
1h 50 min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min