Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
-
500
g leite magro
lub 500 g leite meio-gordo - 1 vagem de baunilha, só as sementes
-
50
g açúcar
lub 25 g stevia em pó - 200 g morangos cortados em pedaços
- 50 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 4 folhas de manjericão
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 351 kJ / 83.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 47.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4h 5 min
Panacota de figo
4h 10min
Panacota de maracujá
5h 10min
Crepes com fruta e creme de baunilha
25min
Panacota de frutos do bosque light
7h
Panacotas de ameixa
5h
Panacota de cereja
3 Std.
Peras a vapor com massa folhada
1h
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Panacotas de iogurte grego
3 Std.
Bavaroise de framboesa
3h 10 min.
Panacota de framboesa com molho de laranja
4 godz. 35 min