![Brotpfannkuchen Brotpfannkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B2117D3-2CAA-4FFA-B439-736238886C97/Derivates/F684FAD4-2026-47DC-A0F2-7F4E3594F8D1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 40 g Mehl
- 60 g Milch
- 1 Scheibe Bauernbrot (ca. 50 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 TL Butter
- 2 TL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2001 kJ / 478 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Norddeutsche Pfannkuchen
45p
Dampfbrötchen
3 Std.
Pizzette "Tricolore"
1h 30min
Partywürstchen
1óra 10p
Ritter-Omelette
40p
Pizza mit Kartoffeln
1h 30min
Spaghetti-Omelette mit Tomaten-Oliven-Sauce
1h
Kartoffelrösti in Baconhülle
1h 30min
Mini-Pizzas aus Quark-Öl-Teig
1h 15 min
Kalter Hund 2.0
4h 20 min
Bauernpfannkuchen
30p
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1h