Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 Msp. Tonkabohne, gerieben
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop, Cox Orange), in Spalten (1 cm)
- 2 EL Ahornsirup
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 750 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver (siehe Tipp)
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 40 g brauner Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1997 kJ / 480 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Mohn-Marzipan-Milch
15min
Quarkklöße im Melonensud
1 Std.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Malzbier-Karamell-Shake
30 min
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Schokoladensuppe mit Schneeklößchen
30 min
Erdbeercurd
30 min
Weiße Schokoladencreme
10min
Marzipan-Milchreis
50min
Karamellpudding
3 Std.
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 Std. 30 Min