Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů másla
- 100 gramů uzeného lososa (cca 4 plátky)
- 4 vejce
- 80 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 1 špetka soli
- 1 špetka směsi barevných pepřů, čerstvě umleté
- 300 gramů vody
- petrželová nať, pro servírování
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 5.55 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 9.05 g
- Błonnik
- 2.26 g
Alternatywne przepisy
Tatarák po francouzsku
1 Std. 10 Min
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15 Min
Paštika z uzeného lososa a kopru
10 min
Snídaňová vejce se slaninou a pečenými paprikami
35 min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 min
Avokádová majonéza
15 Min
Lososové rizoto s fenyklem
25 min
Calzone se šunkou a rajčaty
2 godz. 50 min
Paštika z kachních jater
45 min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40 Min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24 godz. 20 min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 Std. 10 Min