Ceviche di salmone

Ceviche di salmone

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 48 godz. 15 min
22 porzioni

Składniki

  • di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische congelato da almeno 48 ore, a dadini 1x1 cm
    300 - 400 g
  • di sale
    6 pizzichi
  • di pepe nero macinato fresco
    4 pizzichi
  • di scorza di arancia senza la parte bianca
    8 pezzi
  • di scorza di lime senza la parte bianca
    4 pezzi
  • di cubetti di ghiaccio
    100 g
  • di succo di limone
    60 g
  • di succo di lime
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di radice fresca di zenzero
    1 pezzettino
  • di coriandolo fresco + q.b. per guarnire
    1 mazzetto
  • di olio di sesamo
    30 g
  • di cipolle rosse a pezzi
    200 g
  • di peperone verde a pezzi
    100 g
  • di mais dolce in scatola
    200 g
  • di Tabasco verde
    ½ - 1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 54 kcal / 225 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...