Urządzenia i Akcesoria
Fatayer mit Rinderhack
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück
Składniki
-
Milch250 g
-
Öl80 g
-
Hefe15 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten380 g
-
Zucker15 g
-
Salz1 ½ TL
-
Petersilie abgezupft½ Bund
-
Knoblauchzehe1
-
Möhren in Stücken50 g
-
Rinderhackfleisch200 g
-
Pfeffer2 Prisen
-
Kreuzkümmel (Cumin)½ TL
-
Zimt1 Prise
-
Rosine20 g
-
Pinienkerne (opcjonalnie)1 EL
-
Eigelb1
-
Wasser2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1014 kJ /
242 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Teigtaschen
9 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2h 30min
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1h
Käseecken zum Zupfen
1h 50min
Gefülltes Fladenbrot
1h 40min
Veggie-Mantı
1h 15min
Brownie-Baklava
4h 45min
Fladenbrot - Pide
1h 50min
Bubble-up-Pizza
1h 40min
Bunte Langos mit Bärlauchcreme
1h 30min
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1h 45min
Gözleme mit Feta
1h
Pfannenbrot
1h 5min