Fatayer mit Rinderhack

Fatayer mit Rinderhack

4.4 507 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück

Składniki

  • Milch
    250 g
  • Öl
    80 g
  • Hefe
    15 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    380 g
  • Zucker
    15 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehe
    1
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Rinderhackfleisch
    200 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    ½ TL
  • Zimt
    1 Prise
  • Rosinen
    20 g
  • Pinienkerne (opcjonalnie)
    1 EL
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 242 kcal / 1014 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...