Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 4 Eier
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Maismehl
- 80 g Mehl
- 10 g Kakao
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kaffeelikör
- 2 EL Milch
Füllung
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
Ganache und Fertigstellung
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 90 g Butter, in Stücken
- Beeren, gemischt, frisch, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48 Std.
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48 Std.
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 Std.
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Schokoladen-Himbeer-Torte
5 godz. 30 min
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45min
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Schoko-Nougat-Torte mit Kinder Schoko-Bons®
5 godz.
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 godz. 30 min