![Carrot and swede mash Carrot and swede mash](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85e3e80825a3032563203d7df1734ef3/Derivates/694a203efd837d68e274bbb6290bdd603a94ccad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g carrots, cut into pieces (approx. 2)
- 350 g swede, cut into pieces (approx. 1 large)
- ¼ tsp ground black pepper
- 50 g unsalted butter
- 50 g water
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 662.5 kJ / 158.3 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 72.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Swede Mash
20 Min
Cottage pie
1 Std. 30 Min
Rhubarb crumble
45 min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Cauliflower Cheese
50 Min
Curried Parsnip Soup
30min
Bread Sauce
1h 25 min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 min
Raspberry and Apple Crumble
1 Std. 5 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Leek and Potato Soup (TM6)
40min