Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
Belag
- 30 g Oliven, schwarz, entsteint
-
30
g Provolone (italienischer Schnittkäse), in Stücken
lub 30 g Gruyère Käse, in Stücken - 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert, ohne Kerne
- 2 - 3 Blätter Basilikum, in Streifen
- ½ TL Salz
- 50 g Zucchini, in Stücken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatenreis
30 Min
Pizza Margherita
1 Std. 35 Min
Pizza Margherita
1 godz. 45 min
Focaccia mit Zwiebeln
2sa 20 dk
Mini-Pizzen mit Kräutern
1 Std. 35 Min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1h 20min
Tomatenpesto
10 Min
Focaccia Verde
2sa 20 dk
Focaccia mit Thymian
1 Std. 55 Min
Pfannkuchen am Spieß
1h 15 min
Flammkuchen, klassisch
1h
Pizzaschnecken mit Salsiccia
1h 20min