Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Hartweizengrieß
- 350 g Wasser
-
¼
Würfel Hefe (10 g)
lub 1 TL Trockenhefe - 1 TL Zucker
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 2 gestr. TL Salz
- Olivenöl zum Einfetten
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Braten
-
50
g Pecorino, jung, in Stücken
lub 50 g Provolone (ital. Schnittkäse), pikant, in Stücken - 1 Knoblauchzehe
- 30 g natives Olivenöl
-
400
g geschälte Tomaten, in Stücken
lub 400 g stückige Tomaten - 1 TL Salz
- 5 Blätter Basilikum
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 680 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1 godz. 35 min
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 min
Schokoladen-Sarg
4 Std.
Sattmacher-Pizza
1h
Frische Tortellini Bolognese
1 godz. 50 min
Brotkranz mit Eiern
2 godz. 20 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1h
Blätterteig, schnell
2 godz.
Picknick-Brötchen
2 godz.
Pizzaschnecken mit Salsiccia
1h 20min
Neapolitanischer Kranz
2 godz. 15 min
Pizza auf römische Art
1 godz. 40 min