Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de menta
- 300 g de azúcar
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de colorante verde
- 80 g de licor de menta
- 8 - 10 ramitas de menta fresca (sólo las hojas)
Helado de choco menta
- 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 600 g de leche entera
- 330 g de sirope de menta, (receta anterior)
- ½ cucharada de agar-agar, (10 g)
- 100 - 150 g de chocolate amargo, cortado en virutas o rallado grueso
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1855 kJ / 444 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de fruta (coulis)
10 Min
Helado de vainilla y fresa
12u.
Helado de chocolate
12u.
Helado de vainilla
12u.
Helado de caramelo y sal TM6
14h
Helado de chocolate
12u.
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
Jalea de toronja
13h 45min
Helado de canela
12u.
Helado de fruta
5 min
Pink lemonade mimosa
5 min
Helado de limón con leche
12h 10min