Wersje kompatybilne
Focaccia con pesto de albahaca, mozzarella y jitomate fresco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 380 g de agua, fría
- 10 g de levadura seca
- 1 cdita de azúcar
- 500 g de harina de trigo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal
- aceite de oliva, para engrasar
- sal marina, para espolvorear
Pesto de albahaca
- 20 g de queso parmesano, en trozos (2 cm)
-
20
g de piñón, tostado
lub 20 g de almendras, crudas - 1 diente de ajo, pelado
- 80 g de hojas de albahaca fresca
- 60 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 - 2 pizcas de sal
- 1 - 2 jitomates, en rebanadas (7-8 mm)
- aceite de oliva extra virgen, para rociar
- de sal, para sazonar
- 1 cdita de orégano seco
- 300 g de queso mozzarella, en rebanadas (5-6 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1398.5 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 312.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Pan pita
1h 30min
Mini eclairs de frambuesa
3h
Brownies clásicos
1h
Scones con mantequilla de frambuesa
25 Min
Focaccia de papa y romero
1h 40min
Panqué cítrico de nata con glaseado de limón
1 Std. 25 Min
Galletas de chispas de chocolate
40min
Focaccia - Demo presentadores
35 Min
Festejo de zanahoria
2h 55min