Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 190 g Zucker
- 330 g Mehl
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
Füllung und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Speisestärke
- 220 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 750 g Quark
- 300 g Himbeeren, frisch oder TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2355 kJ / 563 kcal
- Białko
- 123 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Donauwellen
2h 30min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 Std.
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 Std.
Rüblitorte
1h 15min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9h 30 phút
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 Std.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Himbeer-Käsekuchen
8 Std.