Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche (y un poco más para pincelar)
- 20 g de mantequilla (Lurpak®)
- 20 g de azúcar
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada (5 g)
- 250 g de harina de fuerza
- 180 g de harina
- ½ cucharadita de colorante alimentario color rojo Navidad
- 50 g de pasas sin semillas
- ½ cucharadita de colorante alimentario color verde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.82 g
- Tłuszcz
- 2.45 g
- Błonnik
- 1.22 g
Alternatywne przepisy
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3h 35 min
Pan de pascua judío (Matzá) - Israel
20min
Lombrices en el jardín
8 Std. 30 Min
Leche de nubes
5 Min
Tarta de queso cremoso con hierbas
2h 15min
Galletas de Pascua
1h 30min
Minicupcakes de chocolate y mascarpone
1h 10min
Gominolas
12h 15min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3 Std. 30 Min
Smoothie bowl de pera, manzana, galletas y mantequilla de cacahuetes
5 Min
Tarta de cookies y mantequilla de cacahuete
2h
Bollitos al vapor con centro de chocolate y salsa de cerezas
1h 30min