Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g amêndoa s/ pele
- 160 g água
- 500 g açúcar
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 ovos
- 60 g farinha
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 836.2 kJ / 199.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 21.3 mg