Wersje kompatybilne
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra cortadas em pedaços
- Água q.b. p/ hidratar
- 320 g natas
- 50 g açúcar
- 80 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g queijo-creme
- 120 g requeijão
- 80 g licor de creme irlandês
- Amêndoa granulada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1765 kJ / 421.9 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 160.3 mg
Alternatywne przepisy
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Cassata de avelã e chocolate
8h
Marquise de chocolate com molho de laranja
6h 25min
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Canelones de chocolate com molho de morango
55 Min
Semifrio de nata e morango
10 Std.
Taça dos reis
8h
Pudim de queijo de São Jorge
1 Std. 25 Min
Bolo de chocolate merengado
4h 30min
Delícia de abacaxi
15min
Trifle de café, amêndoa e chocolate
2h 15min
Leite-creme de chocolate
40min