Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g natas
- 10 g hortelã, só as folhas
- 120 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 200 g crème fraîche
- 5 - 10 gotas de essência de menta
- 300 g chocolate p/ culinária (70% cacau), partido em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 143 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de natas e figo
8h
Gelado bicolor com praliné
8sa 20 dk
Sorvete de avelã e pêssego
16 Std.
Trio de gressinos
1h 40min
Gelado de baunilha
12h
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24h
Sorvete de ananás e coco
8h
Gelado de iogurte com morango
5 Std. 45 Min
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 godz. 30 min
Gelado de cheesecake
13h
Ovos da Páscoa recheados
1h 45min
Gelado de morango
5 min