![Gluten Free Lemon Cupcakes Gluten Free Lemon Cupcakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F008137E-54CC-435C-904E-3EE3EA22944B/Derivates/F5065259-432A-4407-B471-1E112041739C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g sugar, plus extra for sprinkling
- 1 Tbsp vanilla sugar
- 3 - 4 lemons, thin peelings of skin only
- 4 medium eggs
- 120 g sunflower oil
- 125 g yoghurt, lemon flavoured
- 20 g lemon juice
- 180 g gluten free plain white flour
- 50 g cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.46 g
- Węglowodany
- 13.32 g
- Tłuszcz
- 6.33 g
Alternatywne przepisy
Gluten-free Chocolate Brownies
1 Std.
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Gluten-free Coconut and Raspberry Muffins
1 Std.
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1 Std. 10 Min
Gluten-free Pain au Chocolat
6 Std. 15 Min
Gluten Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1 Std. 30 Min
Gluten-free Pizza Two Ways
2 Std. 45 Min
Quinoa Anzac Biscuits
1 Std.
Cyndi's Gluten-Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten-free Artisan Bread
2 godz. 30 min