Gluten Free Lemon Cupcakes
TM6 TM5 TM31

Gluten Free Lemon Cupcakes

3.6 (19 ocen)

Składniki

  • 130 g sugar, plus extra for sprinkling
  • 1 Tbsp vanilla sugar
  • 3 - 4 lemons, thin peelings of skin only
  • 4 medium eggs
  • 120 g sunflower oil
  • 125 g yoghurt, lemon flavoured
  • 20 g lemon juice
  • 180 g gluten free plain white flour
  • 50 g cornflour
  • 1 tsp gluten free baking powder
  • 1 tsp dried instant yeast
  • 1 pinch fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
503 kJ / 120 kcal
Białko
2.46 g
Węglowodany
13.32 g
Tłuszcz
6.33 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy