![Banana Ice Cream with Peanut Butter and Chocolate Banana Ice Cream with Peanut Butter and Chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA070FAD-CF90-4D20-AFC0-8A543D3A828F/Derivates/74CFC483-BA24-410D-BE71-C2C42C36B210.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned coconut milk (1 x 400 g tin), chilled in fridge for approx. 8 hours
- 200 g peanuts, roasted, unsalted
- 600 g bananas, ripe (see tips), sliced, then frozen
- 130 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 20 g coconut oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Quick Puff Pastry
1 Std. 20 Min
Chocolate Ice Cream
12h
Chocolate Ice Cream
31h
Sponge Cake
1 Std. 50 Min
Seed and Nut Bread
1h 30min
Pumpkin Soup
35min
Potato Cakes
45min
Almond Cheese
6hod. 15min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5min
Paleo Sandwich Bread
1h 30min
Simple Paleo Cupcake
40 min
Multiseed Bread
2 Std.