Cannelloni al forno

Cannelloni al forno

4.4 1.9K ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    120 g
Gefüllte Nudelröllchen
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Zucchini in Stücken
    200 g
  • Schinkenspeckwürfel
    80 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Hackfleisch gemischt oder vom Rind
    300 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    200 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Rotwein
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Basilikum, getrocknet
    1 EL
  • Cannelloni
    250 g
Béchamelsauce
  • Milch
    600 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Mehl
    45 g
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
Tomatensauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    200 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zucker
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 45 g
Kalorie 3966 kJ / 947 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...