Ryż, podstawowy składnik diety dla ponad jednej trzeciej ludności świata, można przygotowywać na niezliczone sposoby. Dzięki trybowi Otwarte gotowanie w urządzeniu Thermomix® TM7 teraz i Ty możesz go przyrządzać tak, jak lubisz.
Ryż to podstawa diety dla ponad jednej trzeciej ludności świata, a każda kultura ma swój unikatowy sposób jego przygotowywania! Przepisy i tradycje kulinarne przekazywane przez pokolenia nadają każdemu daniu wyjątkowy charakter. Gotowanie ryżu w trybie Otwarte gotowanie w urządzeniu Thermomix® TM7 to świetny pomysł, kiedy chcesz zachować stuprocentową kontrolę nad efektem końcowym.
Podobnie jak w przypadku tradycyjnego gotowania na płycie grzewczej, tryb Otwarte gotowanie pozwoli Ci przygotować ryż dokładnie tak, jak lubisz. Wystarczy wybrać czas i temperaturę, a następnie przyrządzić potrawę według własnego upodobania. Ryż przygotowywany w tym trybie ma przyjemną, sypką konsystencję, dzięki czemu szczególnie dobrze sprawdzi się w daniach w stylu paelli.
Delikatne mieszanie od czasu do czasu zapewni równomierne ugotowanie ryżu, a zeskrobywanie go z dna naczynia miksującego szpatułką zapobiegnie jego przywieraniu. W trakcie gotowania można dodawać przyprawy i aromaty, bez przerywania pracy urządzenia, aby tworzyć w pełni spersonalizowane dania, idealnie dopasowane do własnych preferencji.
Ryż to jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych na świecie. Jest codzienną podstawą wielu kuchni, gdzie pojawia się w różnych wariantach na śniadanie, obiad i kolację. Przeczytaj nasz artykuł i dowiedz się więcej o tym ulubionym na całym świecie produkcie, odkrywając sposoby jego przyrządzania w różnych kulturach!
Uniwersalność ryżu