Mini-Germknödel mit Zwetschgenkonfitüre, Mohnzucker und Vanillesauce

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück

Składniki

Mohnzucker
  • Mohnsamen
    50 g
  • Zucker
    25 g
Germknödel
  • Milch
    120 g
  • Zucker
    10 g
  • frische Hefe
    25 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    35 g
  • Weissmehl
    320 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ¾ TL
  • Zwetschgenkonfitüre
    50 g
Vanillesauce und Fertigstellung
  • Milch
    480 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    60 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    10 g
  • Wasser
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 164 mg
Białko 8 g
Kalorie 996 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...