Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreie Apfel-Muffins
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
12 Portionen
Składniki
-
Butter zimmerwarm, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten175 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker10 g
-
Eier3
-
Salz1 Prise
-
Reismehl120 g
-
Maismehl60 g
-
Backpulver15 g
-
Maisstärke (z. B. Maizena)100 g
-
Xanthan-Gummi1 TL
-
Milch100 g
-
Äpfel geschält, gewürfelt (1 cm)250 g
-
Zucker1 TL
-
Zimt, gemahlen½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
146 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1176.2 kJ /
281.1 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Glutenfrei Backen
12 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Omelette-Muffins aus dem Nester
50 min
Banana Bread Latte
10 min
Dinkel-Pouletsalat
45 min
Käse-Knöpfli
35 min
Rüebli-Cupcakes
50 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Triple-Chocolate-Muffins
50 min
Mediterraner Pastasalat
40 min
Roter Lebkuchenmann Vanille
40 min
Lachs mit Brokkoli, Honig-Senf-Marinade und Süsskartoffeln
1 godz.
Felchenfilet mit Zucchetti-Karotten-Reis
2 godz.
Glutenfreies Knusperbrot
3 godz.